Een verfsysteem bestaat uit:

Een ondergrond waarop de verf goed hecht, vandaar een
nauwkeurige voorbereiding van de ondergrond. Dat begint met een beoordeling van de kwaliteit van het bestaande schilderwerk. Afhankelijk daarvan gaan we de ondergrond, afwassen, schuren of kaal maken met een krabber of brander indien nodig en repareren van een ondergrond.
Bij constatering van houtrot wordt met u overlegd hoe deze gesaneerd gaat worden. Uitbesteding aan de timmerman is bij schilderwerk uit te voeren in lijnolieverf, de enige juiste oplossing omdat u dan kiest voor een volledig natuurlijk systeem en een sanering met een synthetisch product past daar niet bij.
De sanering van houtrot is altijd uitgesloten in de offerte die wij u aanbieden. Of u het laat uitvoeren door ons of door de timmerman dit zijn altijd extra kosten. De keuze de sanering te laten uitvoeren door de timmerman kan door ons worden aangestuurd en daar hoeft u verder niets voor te doen.

De lagen verf die bij elkaar passen en samen de laagdikte en bescherming en andere eigenschappen opbouwen die de ondergrond en de situatie vereist.
Eigenschappen van verf die een ondergrond of situatie nodig zouden kunnen hebben zijn:
– ademend
– afsluitend
– schimmelwerend
– krasvast
– beschermend, weersbestendig
– glanzend, mat, kleur, enz. decoratieve waarde en verfraaiing
– transparant, dekkend
– impregnerend
– reflecterend
– natuurlijk en milieuvriendelijk
– ruw zoals schoolbordverf en hamerslagverf
– kleurecht, geen be├»nvloeding door zonlicht
– snel drogend, langzaam drogend (lang in door te werken)
Afhankelijk van het effect dat u wilt bereiken en de gradatie daarvan wordt de keuze van de verfsoort bepaald.