De groene schilder —en ook andere kleuren
Duurzaam bouwen, duurzaam wonen, een streven van veel mensen om een eigen bijdrage te kunnen leveren aan een verbetering van ons milieu. Niet het milieu buiten de stad maar de eerste laag buiten ons eigen lijf, ons huis.
Een hoge kwaliteit van schilderwerk is niet alleen mooier. Kwaliteit is duurzamer. Met een goed verfsysteem hecht de verf beter op de ondergrond en kan langer mee. Aan u de keuze om een nog duurzamer product te kiezen in uw schilderwerk.
Een milieuvriendelijk, niet giftig product. Sinds de 12e eeuw in gebruik.

Lijnolieverf
Bij een ambachtelijke uitstraling hoort het gebruik van ambachtelijke verfgrondstoffen als lijnolie.
Lijnolie wordt van gemaakt van de geperste zaden van de vlasplant.
Lijnolieverf heeft tal van voordelen boven de gebruikelijke synthetische of watergedragen verfsystemen. Buiten de grotere duurzaamheid is lijnolie een natuurproduct en bevat de verf geen oplosmiddelen.

Vanuit milieustandpunt een heel goed bruikbaar product voor nu en in de toekomst.
De verf is niet giftig en te gebruiken voor zowel binnen- als buitenwerk. Lijnolie ruikt aangenaam en hecht uitstekend op oude (synthetische) verflagen.
De wetgeving die in het jaar 2010 inwerking is getreden, stelt limieten aan het percentage vluchtige organische stoffen in verf voor professioneel gebruik.
In professioneel te verwerken verfproducten mag niet meer dan 300 gram per liter oplosmiddelen zijn toegevoegd.
De lijnolieverf die we gebruiken voldoet nu al ruimschoots aan alle eisen en is zelfs oplosmiddelvrij. Voor het kleuren van verf worden niet giftige minerale en organische pigmenten gebruikt. Alle kleuren kunnen voor u gemengd worden.
Ook voor kinderspeelgoed is deze lijnolieverf een uitstekende keuze.
Om in alle vragen te kunnen voorzien wordt gebruik gemaakt van meerdere natuurverfproducten waar onder de bekende merken Aquamarijn, Auro,Tierrafin, Rigo, Vliegendhart, Copperant, Stoopen , Uula, Rolsma en Keim.
Ieder met zijn eigen sterke punten.